Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»


Σήμερα, εδώ, στα σχολειά του Δήμου μας, τιμούμε τους Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά, έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά.

Η απόδοση τιμής στους ήρωες του ’21 αποτελεί ύψιστο χρέος όλων μας, υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες έχουν μια κυτταρική σχέση με την ελευθερία, στο όνομα της οποίας δε διστάζουν να θυσιαστούν.

Σήμερα, η πατρίδα μας βιώνει συνθήκες και συνέπειες πολέμου χωρίς να υπάρχει πόλεμος. Δεν έχει κηρυχθεί. Δεν έχει τα συνήθη ιστορικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας οικουμενικός πόλεμος στο πλαίσιο του οποίου, οι αντίπαλοί μας χτυπάνε τις παλιές μας κακές νοοτροπίες για να χτίσουν τα καινούρια τους κακώς εννοούμενα συμφέροντα.

Είμαι ωστόσο σίγουρος ότι λαθεύουν. Και τακτικά. Και στρατηγικά.

Οι Έλληνες θα βρουν ξανά τις νοοτροπίες των εθνικών αγώνων, σαν κι αυτές του ’21 και θα χτίσουν τα καινούρια τους καλώς εννοούμενα συμφέροντα.

Του πλούτου που θα δημιουργήσουν πάλι, με τη δουλειά, την αλληλεγγύη, την πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη που στο τέλος οι κοινωνίες επιβάλουν.