Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντώνη Καμπάκα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Θέλω να συγχαρώ, μέσα από την καρδιά μου,  όλες τις νέες και τους νέους της Καισαριανής που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας και τους εύχομαι καλή ακαδημαϊκή πορεία, καλή πρόοδο και επιτυχία σε ό,τι επιδιώκουν.
Οι κόποι και οι προσπάθειές τους δικαιώθηκαν και μαζί τους δικαιώνεται ολόκληρη η κοινωνία μας που επενδύει σε άξιους ανθρώπους, μαχητές της γνώσης και αγωνιστές της ελπίδας.
Θέλω να τονίσω ότι, η επιτυχία των νέων μας σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί με αυτή δίδεται το μήνυμα της προσπάθειας, της αισιοδοξίας και της διεκδίκησης για ένα καλύτερο μέλλον. Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες που στάθηκαν δίπλα τους και συμμερίστηκαν τις αγωνίες τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Παράλληλα, συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς μας, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της γνώσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απόδειξη αυτού είναι το υψηλό ποσοστό εισαγωγής των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και φέτος . 
Σε όλους εκείνους που δεν εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους συγχαίρω κατ’αρχήν για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους υπενθυμίζω ότι η ζωή έχει πολλά μονοπάτια, σημασία έχει να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου.  Με πίστη, αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή φτάνεις πάντα εκεί που θέλεις να πας.
Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας, η χρονιά που αρχίζει να είναι δημιουργική και εποικοδομητική. Θα είμαστε και φέτος δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις, παλεύοντας με όλους τους τρόπους μέσα στη σκληρή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, γιατί το μέλλον της πόλης μας είναι τα παιδιά της.