Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Αγαπητοί Συμπολίτες,
Αναγνωρίζουμε όλοι, κάτοικοι και Δημοτική Αρχή, ότι η κατάσταση στο τομέα της καθαριότητας δεν είναι αυτή που επιθυμούμε.
Οι αιτίες του προβλήματος είναι πολλές. Μια όμως από αυτές, ίσως και η σημαντικότερη, που αναστέλλει τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και τις αποφάσεις που έχουμε λάβει, είναι τα στενά κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα της ηγεσίας του Συνδικάτου των εργαζομένων στην Καθαριότητα.
Την στιγμή που όλοι οι έλληνες αγωνιούμε, άλλος για τις δραματικές περικοπές που έχει υποστεί το εισόδημά του και άλλος για την εύρεση καινούργιας εργασίες, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές εμποδίζουν το έργο της καθαριότητας με μοναδικό λόγο την καθυστέρηση υπερωριών δύο μηνών.
Ο Δήμος Καισαριανής, αφού ήδη έχει ενημερώσει τους πολίτες, με προηγούμενες ανακοινώσεις του,  για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε επί μακρόν στο θέμα των υπερωριών, αποφασίζει να τροποποιήσει το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη μας με διπλό στόχο: Να αντιμετωπιστεί επιτέλους η εν λόγω κατάσταση ριζικά, δίκαια και αποτελεσματικά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας.
Με το νέο σύστημα καταργείται οριστικά η γενικευμένη περισυλλογή τα Σαββατοκύριακα εκτός από ένα δρομολόγιο που θα περισυλλέγει  τους κάδους πέριξ των καταστημάτων. Η τελευταία περισυλλογή της εβδομάδας θα γίνεται την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ και η πρώτη την Δευτέρα πρωί – πρωί. Θα υπάρξει ειδική ενημέρωση και παράκληση στους Δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια το Σάββατο, αλλά να προτιμούν την Παρασκευή το απόγευμα και την Κυριακή το βράδυ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τα μέτρα αυτά δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε παρόμοια φαινόμενα όπως αυτό της περασμένης εβδομάδας που για 5 μέρες δεν περισυλλέγησαν τα σκουπίδια επειδή η ηγεσία του Σωματείου αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το κλείσιμο των Δήμων για στενά παραταξιακά και κομματικά  συμφέροντα.
Σημειώνεται  ότι το διήμερο κλείσιμο των Δήμων έγινε πανελλαδικά με ομόφωνη απόφαση του Έκτακτου Συνέδριου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να πιεστεί η Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περικοπές στην Αυτοδιοίκηση, περικοπές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις κοινωνικές παροχές των Δήμων, όσο και την μισθοδοσία των ίδιων των εργαζομένων.
Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι δέσμια κανενός. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή και γι αυτό ζητούμε την συμπαράσταση όλων των δημοτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΑΣ